Semena zelí
Hlávkové zelí je jedním z těch druhů zeleniny, které si snadno nikdo ani nevšimne. Faktem ale je, že zelí je mnohem všestrannější, než byste si mysleli! Dokonce staří Římané jedli zelí, prý aby si vyléčili kocovinu, to stojí za pokus, ne?
Před výběrem odrůdy zeleného (také nazývaného bílé) nebo červeného zelí se rozhodněte, k čemu je použijete. Jen pro informaci, chutnají v podstatě stejně. Odrůdy červeného i zeleného hlávkového zelí se hodí nakrouhané do čerstvých salátů, k vaření i nakládání. Čínské a pekingské zelí má jemnější chuť a je vhodné syrové do salátů, sendvičů i do polévek nebo jako náplň do knedlíků.
Zelí možná není tou nejatraktivnější zeleninou, ale je plné výživných látek, díky kterým se budete cítit silní a zdraví. Zaslouží si místo u Vašeho stolu.